Logo Universiteit Utrecht

Educate-it

Video

Strategisch Plan 2016-2020:
In 2020 is blended learning een onlosmakelijk element van het Utrechtse onderwijs.

Bij het blended maken van je onderwijs speelt video (Kennisclips, e-lectures, animaties en webinars) een belangrijke rol. Voor het zelf opnemen van een video(clip) kun je gebruikmaken van een van de Do-It-Yourself studio’s.

Wil je een professionele opname laten maken? Kijk dan voor meer informatie op het intranet van de UU.

Waar je voor kiest hangt o.a. af van wat je met je video wilt bereiken (leerdoelen, doelgroep), hergebruik van de video, tijd en budget.

Educate-it biedt verschillende tools voor het gebruik van video zoals Scalable Learning, Vyond en MyMediasite. Deze tools vind je in de Toolwijzer.

Teaching Academy University Utrecht (TAUU) TAUU logo

Benieuwd naar de ideeën van andere docenten op het gebied van onderwijsinnovatie? Wil je ideeën opdoen voor je eigen onderwijs of collega's inspireren met jouw onderwijsinnovatie?
Ga naar TAUU 

Op de website Weblectures.nl, waarvan de Universiteit Utrecht penvoerder is, vind je voorbeelden en goede ervaringen van collega's. Daarnaast biedt de website concrete tips voor docenten en ondersteuners.

Tips voor docenten

Auteurswet houdt in dat degene die iets maakt (een artikel, een boek, een film, een kennisclip) het uitsluitend recht heeft om zijn werk openbaar te maken en te verveelvoudigen. Ook bij het maken van video (kennisclips, webinars, animatie) heb je hiermee te maken. Wat mag je wel gebruiken in je video en wat niet? In de animatie wordt uitgelegd hoe je hiermee om kunt gaan in je eigen kennisclip.

Meer informatie over auteursrecht vind je op de website van het Auteursrechten Informatiepunt. Heb je vragen over auteursrecht, neem dan contact op met bibliotheek@uu.nl.


Expert

Marjolein gebruikt als docent video’s in de opleiding Biologie en promoveert daarnaast onder andere op het inzetten van (interactieve) educatieve video’s.
Marjolein is een expert op het gebied van educatieve video’s en kan je helpen met het zoeken naar oplossingen en ideeën om je eigen onderwijs verder te verbeteren.

e-mail: M.E.Haagsman@uu.nl

Marjolein Haagsman

Algemeen

Wil je advies of ondersteuning bij het inzetten van video in je onderwijs?
Neem dan contact op met je facultaire contactpersoon voor E-lectures.

Contact:

Projectleider Video
Drs. Liesbeth van de Grint
e.j.m.vandegrint@uu.nl
Tel: 030 253 3642 / 06 14192636

Share