Logo Universiteit Utrecht

Educate-it

Educate-it heeft een nieuwe website. Sla deze link op in uw bladwijzers: https://www.uu.nl/onderwijs/educate-it

Bezoek nieuwe website

Vaardigheden

In bijna alle opleidingen van de Universiteit Utrecht komt vaardigheden onderwijs aan bod. Denk aan leeractiviteiten zoals presentaties, het voeren van een slechtnieuwsgesprek of het experimenteren met kostbaar materiaal. Het oefenen met deze academische, communicatieve en labvaardigheden is van belang voor studenten; het bereidt hen voor op hun verdere loopbaan. Het kan echter een uitdaging zijn om voor iedere student gelegenheid te creëren om te oefenen en hen daar feedback op te geven. Door gebruik te maken van online tools kunnen uiteenlopende vaardigheden online, in een passende context en veilige omgeving geoefend worden. Afhankelijk van de gekozen tool kan de feedback automatisch gegenereerd worden of gegeven worden door medestudenten of de docent zelf.

Wil je leren hoe je vaardigheden in jouw onderwijs kunt trainen? Bekijk ons aanbod en kies de vorm die bij je past!

Vaardighedenonderwijs

Het aanleren van vaardigheden kan een complex proces zijn in het onderwijs. In deze korte module wordt aandacht besteed aan het ontwerpen van vaardighedenonderwijs. Er wordt onderscheid gemaakt tussen academische-, communicatieve- en labvaardigheden. Hoe kunnen deze vaardigheden optimaal (blended) getraind worden? En welke tools kun je daarvoor gebruiken? Dit leer je in de training: Vaardighedenonderwijs. 

Naar de training

 

Ondernemerschapsvaardigheden

In samenwerking met het Centre for Entrepreneurship is een nieuwe online training ontwikkeld. Deze training geeft informatie over ondernemerschapsonderwijs. Hoe kan je dit als docent meer in je bestaande cursussen verwerken en de ondernemerschapsvaardigheden van studenten stimuleren?

Naar de training
Academische vaardigheden:

  • Lees het achtergrond artikel van DUB waarin docent Kirsten Namesnik vertelt over haar ervaring met het inzetten van de tool Grasple bij het statistiekonderwijs.

Communicatieve vaardigheden:

  • Wil je ervaren hoe het is om een gesprek te hebben met een virtueel personage? Doorloop de demo scenario’s van Communicate!
  • Lees de blog van docent Isabella Spaans over haar ervaringen met het inzetten van een online tool om interviewtechnieken bij studenten te trainen.

Labvaardigheden

  • In het boek Advanced Techniques in Diagnostic Cellular Pathology wordt een hoofdstuk gewijd aan Virtual microscopy. Ook de mogelijkheden van PathXL in het onderwijs komen aan bod.
  • Ondernemerschapsvaardigheden In samenwerking met het Centre for Entrepreneurship is een nieuwe online training ontwikkeld. Deze training geeft informatie over ondernemerschapsonderwijs. Hoe kan je dit als docent meer in je bestaande cursussen verwerken en de ondernemerschapsvaardigheden van studenten stimuleren? Registreer je hier voor de training.

Wil je weten welke online tools je kunt inzetten om in je onderwijs vaardigheden te trainen? Ga naar de toolwijzer!

Inspiratie opdoen van collega’s die vaardigheden hebben getraind? Ga naar de inspiratiepagina!

Share