Logo Universiteit Utrecht

Educate-it

Alle tools

Votingtool (Wooclap)

1000+

Wooclap is de vervanger van Mentimeter, en het is een votingtool waarmee je eenvoudig interactie met studenten kunt stimuleren. Met Wooclap kunnen de studenten tijdens een college via hun telefoon of laptop vragen beantwoorden die de docent stelt. Ook kan Wooclap gebruikt worden voor het uitvragen van de mening van studenten over verschillende stellingen, het matchen van informatie (zoals bijvoorbeeld het matchen van een begrip aan een betekenis) of het maken van een woordenwolk. De resultaten kunnen direct getoond worden, zodat je als docent hier verder op in kan gaan tijdens het college.

  • Interactie creëren
  • Voorkennis activeren
  • Formatieve kennistoetsen

Wooclap kun je op verschillende manieren gebruiken. Je kunt er zo voor zorgen dat het goed aansluit bij het doel van je college. Wil je de mening weten van de student over een ethisch dilemma? Of wil je de (voor-)kennis van de student toetsen of activeren? Dit en nog meer is mogelijk met Wooclap. De resultaten van Wooclap bieden inzicht in de kennis van de studenten en kunnen helpen om de behoefte van de studenten te bepalen.

  1. Ga naar app.wooclap.com/
  2. Je kunt nu een event aanmaken en hier vragen aan toevoegen.

Wil je hierbij didactische of technische ondersteuning? Neem dan contact op met Teaching Support.

Kan ik hulp krijgen bij het overzetten van mijn vragen van Mentimeter naar Wooclap?
Je kunt hiervoor contact opnemen met Teaching Support.

Hoe komen studenten bij mijn vragen?
De studenten kunnen met hun telefoon of laptop naar Wooclap.com. Daar kunnen ze de code invoeren die automatisch gegenereerd wordt, en die getoond wordt op de eerste slide van de presentatie.

Kunnen studenten ook anoniem meedoen?
Dat kan. Je kunt ervoor kiezen dat de studenten anoniem meedoen, maar er is ook een optie waarbij de studenten een username kunnen aanmaken, of waarbij ze moeten inloggen met een inlogmethode naar keuze. Bekijk deze pagina voor meer informatie.

Kan ik Wooclap invoegen in PowerPoint?
Jazeker, dit kan door middel van een add-in. De uitleg vind je hier.

Wat voor soort vraagtypes zijn er mogelijk? Zijn deze opties hetzelfde als bij Mentimeter?
Er zijn heel veel verschillende soorten vraagtypes, zoals open vragen, meerkeuzevragen maar ook vragen waarbij de studenten een specifieke plek op een afbeelding kan aanwijzen of vragen waarbij de student een gat moet opvullen. De meeste vraagtypes van Mentimeter kun je terugvinden in Wooclap.

Mijn vraag staat hier niet bij.
Kijk op https://docs.wooclap.com/en of neem contact met ons op!