Logo Universiteit Utrecht

Educate-it

Alle tools

Portfolio

10+

Scorion is een digitaal portfolio (e-portfolio) dat bestaat uit een verzameling van verschillende, zelf te ontwerpen, formulieren die studenten zelf kunnen invullen of laten invullen door anderen. Bijvoorbeeld:

  • Beoordelingsformulieren
  • (Peer)feedbackformulieren
  • Reflectieformulieren

Docenten, tutoren en studeten kunnen in een oogopslag de voortgang op overzichtelijke dashboards zien.

  • Een digitaal portfolio
  • Maakt de studie inzichtelijk voor studenten
  • Erg geschikt voor stage, coschappen of reflecties
BeoordelenE-portfolioFeedbackScorion

Scorion kan je toepassen als een e-portfolio tool waarbij studenten op één plek al hun materiaal kunnen opslaan en delen met anderen. Praktische toepassingen zijn bijvoorbeeld tijdens de stage of coschappen. In het e-portfolio kunnen de studenten dan al hun documentatie kwijt en de tutor kan hier gemakkelijk toezicht op houden. Daarnaast is het ideaal om competenties te beoordelen die gedurende de opleiding steeds weer terugkomen (bijvoorbeeld onderzoeksvaardigheden, samenwerking en professionaliteit).

Overweeg je Scorion in te zetten in je onderwijs? Neem dan contact op met Educate-it. We maken dan een afspraak en geven advies over de inzet van Scorion voor jouw cursus of opleiding.

Zeker van het gebruik van Scorion?

  1. Stuur een mail naar educate-itbalie@uu.nl (of vul het contactformulier in) waarin je aangeeft wat je (onderwijs)doel is voor het gebruik van Scorion.
  2. Educate-it zal vervolgens binnen drie werkdagen contact met je opnemen om een oriënterende afspraak in te plannen. Scorion wordt daarna namelijk op maat ingericht. Educate-it begeleidt en assisteert zowel op technisch als onderwijskundig gebied in dit proces.

 

Hoe werkt Scorion?
Scorion is een webbased tool. Er hoeft niets te worden geïnstalleerd of gedownload.

Zijn formulieren, feedback en beoordelingen te exporteren vanuit Scorion?
Ja, alle data is te exporteren als zowel .csv als .spss bestanden.

Is er een handleiding beschikbaar?
Handleidingen worden op maat gemaakt voor docenten en studenten.

Voor de masteropleiding Farmacie was men op zoek naar een e-portfolio dat meer mogelijkheden biedt dan Blackboard. Scorion is een e-portfolio dat tijdens de opleiding is ingezet ter ondersteuning van de persoonlijke en professionele ontwikkeling van de student.

Naar de ervaring