Logo Universiteit Utrecht

Educate-it

Alle tools

Laboratoriumonderwijs

10+

Labster is een grote verzameling virtuele laboratorium simulaties, waarin de deelnemer experimenten uit kan voeren. De inhoud van die simulaties loopt van simpele beginners-experimenten tot simulaties waarbij zelf protocollaire veranderingen kunnen worden aangebracht. In de simulaties wordt zeer uitgebreid ingegaan op de onderliggende theorie van de experimenten en op de verschillende stappen in protocollen. Het zwaartepunt van de simulaties ligt vooral in de biowetenschappen en chemie.

Kijk voor inspiratie over verschillende virtuele laboratorium simulaties hier.

  • Virtuele Lab Simulaties
  • Differentiatie in moeilijkheidsgraad
  • Goede voorbereiding op echte practica
Blackboard pluginE-moduleLabsterLabvaardighedenZelfstudie

Labster is ideaal voor zowel het voorbereiden van practica (opdoen van “ervaring”, althans theoretisch), als voor de uitleg van de achtergrond van experimenten. Docenten kunnen de voortgang van hun studenten volgen via een dashboard functie, en zo inzicht krijgen in stappen waar studenten moeite mee hebben.

Luister naar de podcast episode over Labster op Spotify

Overweeg je Labster in te zetten in je onderwijs? Neem dan contact op met Educate-it. We maken dan een afspraak en geven advies over de inzet van Labster voor jouw cursus.

Zeker van het gebruik van Labster?
Vul het contactformulier in, dan nemen we contact met je op!

Licentie
Er is een campus brede licentie voor Labster afgesloten tot en met september 2021. Alle medewerkers van de Universiteit van Utrecht kunnen gebruik maken van Labster.

Be Prepared! How Pre-lab Modules Affect Students’ Understanding of Gene Mapping

Lab activities are characteristic of life science education. In the current study, we investigate whether pre-lab modules can improve students’ understanding of the theories and experimental procedures associated with lab activities. Such effects were studied in context of an expository lab on gene mapping in biology undergraduate education.

Bekijk het volledig onderzoek

Educate-it heeft meer onderzoek gedaan naar onderwijs innovatie.

Bekijk al het onderzoek hier