Logo Universiteit Utrecht

Educate-it

Alle tools

Projecten online delen

100+

KonJoin biedt een platform waarop onderzoeks- of onderwijsprojecten gedeeld kunnen worden. Als docent of onderzoeker kan je potentiële bijdragers voor jouw project bereiken en je kan de voortgang van anderen en hun projecten volgen. Op deze manier kan je je onderzoeks- of onderwijsprojecten zichtbaarder maken, kan je in contact komen met collega-onderzoekers uit verschillende vakgebieden, maar ook met studenten die graag een bijdrage zouden willen leveren aan jouw project.

Daarnaast biedt KonJoin aan coördinatoren de mogelijkheid om grote groepen studenten automatisch te koppelen aan projecten of begeleiders in een aparte matchingsomgeving die je kunt aanvragen. De coördinator stelt in wat het aanbod is, vervolgens geven de studenten hun voorkeuren op en ten slotte koppelt KonJoin automatisch iedere student aan het best mogelijke project of begeleider. Dit proces kan de coördinator veel tijd besparen en zorgt ervoor dat studenten worden gekoppeld op basis van gemeenschappelijke interesses, niet populariteit.

  • Onderzoeks- of onderwijsprojecten online delen
  • Deelnemen aan onderzoeks- of onderwijsprojecten of deze volgen
  • Eenvoudig grote groepen studenten koppelen aan stage- of scriptieprojecten (matchingsfunctionaliteit)
(Onderzoeks)projectenCo-creatieKonjoinMatchenPlatform

Iedereen met een SolisID kan op het platform inloggen en projecten toevoegen of reageren. Voeg als onderzoeker jouw huidige onderzoeksproject toe of gebruik het platform als docent om studenten te werven voor je (onderwijs)project. Als student kan je op KonJoin zien wat voor onderzoeks- en onderwijsprojecten er momenteel lopen binnen (of juist buiten) jouw studie, departement of faculteit, en of je wellicht een bijdrage kunt leveren aan één van deze projecten.

Daarnaast is het mogelijk om in KonJoin een aparte matchingomgeving aan te maken, waarin je een groep studenten automatisch kunt koppelen aan een aantal stage- of scriptieonderwerpen. Bijvoorbeeld om scriptieonderwerpen te verdelen onder bachelor- of masterstudenten.

  1. Stuur een e-mail naar teachingsupport@uu.nl (of vul het contactformulier in) met een beschrijving van jouw intentie om KonJoin te gebruiken. We blijven graag op de hoogte van het gebruik van het platform en kunnen met je meedenken of KonJoin de geschikte tool voor jouw doel is.
  2. Om een onderwijs- of onderzoeksproject te delen kan je direct met je SolisID inloggen op https://uu.konjoin.nl/. Klik vervolgens op ‘Creëer een project’ (rechtsboven) om je project te delen, of start met het bekijken van alle projecten die al op het platform staan.
  3. Wil je een matchingomgeving aanvragen? Noteer dan duidelijk in het contactformulier dat je dit graag wil en waarom. Educate-it kan je vervolgens de rechten geven om zelf een matchingsomgeving in KonJoin aan te maken.

Konjoin is een tool waarmee docenten onderzoeks- of onderwijsprojecten kunnen publiceren. Collega’s en studenten van alle faculteiten kunnen vervolgens reageren op die projecten, of zij kunnen deze projecten ‘volgen’ om up-to-date te blijven. Op deze manier kan je de zichtbaarheid van je onderzoeks- of onderwijsprojecten binnen de Universiteit Utrecht vergroten.

Naar de ervaring

Daarnaast biedt KonJoin de mogelijkheid om studenten automatisch te koppelen aan stage- of scriptieprojecten in een aparte matchingsomgeving die je kunt aanvragen. Bijvoorbeeld om scriptieonderwerpen te verdelen onder bachelor- of masterstudenten.

Naar de ervaring