Toetsen
Het integreren van digitaal toetsen in je onderwijs is één van de manieren om je onderwijs te versterken. Door toetsen online aan te bieden kun je zowel de kwaliteit van je toetsen verbeteren als effectiever en efficiënter gaan werken. Door de grote variëteit aan vraagtypen en de mogelijkheid om beeld en geluid aan de toetsvragen toe te voegen kan de toets nog beter aansluiten bij de gestelde leerdoelen. De online toets kan bijdragen aan het leerproces doordat studenten direct en plaatsonafhankelijk feedback kunnen ontvangen. Wil je leren hoe je effectief (digitale) toetsen kunt maken en deze kunt analyseren? Bekijk ons aanbod en kies welke vorm het best bij jou past!
Wil je leren hoe je jouw onderwijs activerend(er) kunt maken? Bekijk ons aanbod en kies de vorm die bij je past!
In deze online training leer je aan de hand van de toetscyclus hoe je een toets(vraag) ontwerpt, deze construeert en afneemt en hoe je een toets beoordeelt en analyseert. Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn: kernvragen bij het ontwerpen van een toets, de toetsmatrijs, verschillende vormen van opdrachten, gesloten en open vragen, beoordelingsmethoden, cesuur en begrippen uit de toetsanalyse. Je kunt direct aan de slag met je eigen materiaal
Toetskwaliteit bij (digitaal) toetsen
In deze e-module wordt kort uitgelegd hoe kwaliteitsfactoren ingezet kunnen worden om de toetskwaliteit te verbeteren en hoe digitale toetsystemen daaraan bijdragen.
Uitbreiding Toetsen
Deze module is handig om te volgens als je de basiskennis van (digitaal) toetsen al bezit, maar meer uit je toets wil halen. Het volgende komt aan bod:
- Een uitleg over een begeleidingstraject over itembanking
Deze module is bedoeld als je de basis van (digitaal) toetsen al kent, maar meer uit je toets wil halen.
Workshop Doeltreffend Digitaal Toetsen
In deze workshop krijg je een aantal vuistregels waaraan een goede toets moet voldoen, zowel voor toetsen met gesloten als open vragen. In een oefening kijken we samen kritisch naar de kwaliteit van jouw eigen toetsvragen, zodat je deze kunt verbeteren en in de toekomst nog betere vragen kunt ontwikkelen. Verder gaan we praktisch aan de slag: je leert hoe je je eigen toetsvragen in Remindo kunt zetten en hoe je een toets op kunt bouwen. Tevens laten we zien hoe je vragen kunt hergebruiken in andere toetsen. Zo kun je een itembank opbouwen waar je jarenlang profijt van kunt hebben.
In de workshop ga je aan de slag met eigen vragen. Neem een eigen toets (of toets om te oefenen) mee naar de workshop! Ook is het nodig om een eigen laptop mee te nemen.
Workshop Toetsanalyse in Remindo
Heb je al een digitale toets afgenomen in Remindo en wil je weten hoe je de resultaten kunt analyseren? Dan is deze workshop voor jou.
De volgende onderwerpen komen aan bod:
- Hoe ziet een toetsanalyse in Remindo er uit?
- Hoe interpreteer je de gegevens (P, Rir, Rit, Cronbach’s alpha)?
- Wat doe je als de toets heel slecht is gemaakt?
- Wat doe je met een vraag die door iedereen fout of juist goed is beantwoord?
- Kun je een vraag verwijderen of een ander alternatief goed rekenen?
- Hoe beoordeel je achteraf de kwaliteit van je vragen?
Haal meer uit digitaal toetsen: multimedia en andere vraagtypes
In de vijfde week van ieder blok wordt een workshop ‘Haal meer uit digitaal toetsen: multimedia en andere vraagtypes gegeven’.
In deze workshop maak je kennis met de mogelijkheden die Remindo biedt om te toetsen met vernieuwende vraagvormen en multimedia. Aan de hand van voorbeelden bespreken we de ins en outs van de verschillende vraagtypes die Remindo biedt. Na afloop kun je een weloverwogen keuze maken voor multimedia en vernieuwende vraagvormen in Remindo.
Ben je op zoek naar praktische informatie over de mogelijkheden van het digitale toetsprogramma Remindo? Bekijk dan ook eens de webpagina over Digitaal toetsen of ga naar de Supportsite Digitaal Toetsen met Remindo
Wil je weten hoe digitaal toetsen kan bijdragen aan het verhogen van de toetskwaliteit maar wil je niet de online training doorlopen? Lees dan de korte weergave van het onderzoek van master student Sjoerd Lindenburg naar dit onderwerp.
Wil je weten welke online tools je kunt inzetten om het oefenen van vaardigheden in je onderwijs te stimuleren? Ga naar de toolwijzer!
Inspiratie opdoen van collega’s die gebruik hebben gemaakt van online tools in hun onderwijs in vaardigheden? Ga naar de inspiratiepagina!