Logo Universiteit Utrecht

Educate-it

Educate-it heeft een nieuwe website. Sla deze link op in uw bladwijzers: https://www.uu.nl/onderwijs/educate-it/over-educate-it/onderzoekstages

Bezoek nieuwe website

Stage en onderzoek

Educate-it betrekt naast docenten ook studenten bij het verder innoveren en verbeteren van het onderwijs op de Universiteit Utrecht. Dit doen we onder andere door studenten onderdeel te maken van het programma en de werkzaamheden van Educate-it.

Binnen de huidige projecten, maar ook op het programmaniveau, biedt Educate-it daarom regelmatig mogelijkheden voor studenten voor het lopen van een stage of het opzetten en uitvoeren van een onderzoek. Een stage of onderzoek is op verschillende gebieden mogelijk, zoals:

  • didactiek en onderwijsvernieuwing
  • ICT
  • de 'usability' van (online) tools
  • organisatieverandering
  • communicatie en media
  • en nog veel meer.

Binnen ons programma is er veel ruimte om je eigen input en ideeën verder te ontwikkelen. Je krijgt tijdens je stage of onderzoek een begeleider vanuit Educate-it die je op weg helpt met je werkzaamheden en klaarstaat bij vragen of problemen. Ook ontvang je een stagevergoeding.

Wil je meer weten over stagelopen of onderzoek doen bij Educate-it? Neem dan met ons contact op via educate-it@uu.nl

"Tijdens mijn stage bij Educate-it heb ik een online module voor studenten gemaakt over blended learning. Deze module geeft studenten uitleg over wat blended learning is en waarom het voor hen belangrijk en nuttig kan zijn. Niet alleen het ontwikkelen van een e-module, maar juist de inhoud ervan was voor mij als onderwijskundige erg interessant. Daarnaast vond ik het erg leerzaam om te zien hoe (onderwijs)innovatie in zo’n grote organisatie als de universiteit wordt geïmplementeerd.

Bij Educate-it voelde ik mij gelijk op mijn gemak. Iedereen is erg enthousiast over innovatieve ideeën en het is een plek waar deze ideeën ook gelijk worden opgepakt en uitgevoerd. In een behulpzaam team krijg je als stagiair naast vrijheid en verantwoordelijkheid ook zeker hele goede en betrokken begeleiding."

- Annet van der Riet, oud-stagiair.

Share