Logo Universiteit Utrecht

Educate-it

Opnemen in DIY-studio

Educate-it biedt docenten en studenten, ter ondersteuning van het versterken en blended aanbieden van onderwijs, Do-It-Yourself-studio’s in de binnenstad en op de Uithof. Deze DIY-studio’s zijn te gebruiken door alle docenten en studenten van alle faculteiten die zelf kennisclips of andere opnames willen maken:

 • DIY Buys Ballotgebouw Teaching and Learning Lab (TLL) Studio 3.25
 • DIY Descartesgebouw Studio 2.01 (Gesloten tot 1 augustus 2018)
 • DIY Hugo R. Kruytgebouw Studio Z4.05
 • DIY KNG80 Studio 1.03
 • DIY Universiteitsbibliotheek Studio 2.48

Het is mogelijk om ondersteuning te krijgen van Educate-it bij opnames in de studio in de UBU en het TLL. Voor overige studio's kan ondersteuning worden aangevraagd op basis van beschikbaarheid.

Alle DIY-studio’s zijn opgenomen in de Outlook-agenda. Zo kan je als docent in één oogopslag de beschikbaarheid van de studio’s zien.

Boeken van de studio (Office 365, Windows10, Outlook online):

 1. Ga naar Calender/Agenda in Outlook.
 2. Klik in het menu boven op Open Calendar/Agenda Openen.
 3. Zoek dan From Room List/Uit Kamerlijst: de door jouw gewenste studio die allen beginnen met DIY.
 4. Voeg agenda van Studio toe en kijk hier naar de beschikbaarheid.
 5. Boek vervolgens een afspraak in je EIGEN Agenda ( dus niet die van de studio).
 6. Kies hier Invite Attendees en zoek in het To veldopnieuw naar de DIY studio. Voeg de DIY studio toe als Attendee.
 7. Verzend deze afspraak. Je ontvangt nu een bevestiging van je afspraak in de gewenste Studio en ziet de afspraak ook terug in de agenda van de studio.

Boeken van de studio (Windows7)

 1. Ga naar Calender/Agenda in Outlook.
 2. Klik in het menu boven op Open Calendar/Agenda Openen.
 3. Zoek dan From Room List/Uit Kamerlijst: de door jouw gewenste studio die allen beginnen met DIY.
 4.  Print de bevestigingen laat deze zien bij het ophalen van de sleutel of laat de bevestiging op je smartphone zien.

Print de bevestiging en laat deze zien bij het ophalen van de sleutel of laat de bevestiging op je smartphone zien.

Er zijn vijf DIY-studio’s:

 • DIY Buys Ballotgebouw Teaching and Learning Lab (TLL) Studio 3.25
 • DIY Descartesgebouw Studio 2.01
 • DIY Hugo R. Kruytgebouw Studio Z4.05
 • DIY KNG80 Studio 1.03
 • DIY Universiteitsbibliotheek Studio 2.48

Bijzonderheden:

De studio in het Buys Ballotgebouw is onderdeel van het Teaching and Learning Lab. Naast een DIY-studio voorziet het ook in andere onderwijsfunctionaliteiten. UU-medewerkers en studenten kunnen de DIY-studio reserveren via het reserveringsformulier. UU-medewerkers kunnen de beschikbaarheid van de DIY-studio inzien  -maar niet reserveren – via Outlook (Buys Ballotgebouw 3.25). Heb je vragen, mail dan naar tll.studio@uu.nl.

De studio in de Universiteitsbibliotheek. Vergeet niet je bibliotheekpas mee te nemen. De UBU controleert de boeking aan de hand van deze pas.

De studio Hugo R. Kruytgebouw is in beheer van Elly Langewis. De sleutel kan je ophalen bij haar in ruimte Z4.06. Vergeet niet vooraf met Elly af te stemmen wanneer je de sleutel komt halen om te voorkomen dat ze er niet is, via E.A.Langewis@uu.nl.

Pasje en sleutel voor studio KNG80 kan je ophalen bij de receptie, deze is geopend van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 19.00 uur. Na het ophalen van de sleutel en pas, volg je de bordjes naar 1.03. Als je de deur van het slot hebt gedaan, bevindt de lichtknop zich rechts van je. Daar zit ook de ventilatieknop. Let op: er is een trapje bij de ingang van de studio!

De sleutel voor Studio University College Descartes gebouw 2.01, kan worden opgehaald bij het secretariaat van U.S.E., Adam Smith Building Kamer 0.02, Kriekenpitplein 21-22, 3584 EC Utrecht (na de klapdeur direct rechts).

DIY Studio - KNG80
IMG_2536
IMG_2535

In deze ruimte is een professionele camera aanwezig, twee 27 inch beeldschermen, desktop van de Universiteit Utrecht met daarop Mediamission, toetsenbord en muis, verstelbare bureaustoel en tafel, monitorarm, in hoogte verstelbaar statief voor de camera, eenvoudig te bedienen bureaumicrofoon en een draadloze reversmicrofoon. In elke DIY-studio staat dezelfde video-achterwand. Ook is in de studio aanwezig: verduisteringsgordijn, belichting, kapstok, klok, whiteboard en spiegel.


Vóór je een opname maakt in de DIY-studio:

 1. Vraag een MyMediasite account aan via deze link
 2. Lees de handleiding MyMediasite goed door.
 3. Vraag voor het eerste gebruik van de studio ondersteuning aan via de facultaire Educate-it contactpersonen, die docenten adviseren bij het inzetten van E-lectures in hun onderwijs (zie 'Ondersteuning').
 4. Bekijk de video-instructie DIY-studio UCU
 5. Voor het lenen van de sleutel van de DIY-studio in de universiteitsbibliotheek is een bibliotheekpas noodzakelijk. Deze kun je aanvragen bij de servicebalies in de universiteitsbibliotheken. Voor studenten (op vertoon van een geldige collegekaart) en voor medewerkers (op vertoon van een geldig legitimatiebewijs) is dit gratis.

 

In de DIY-studio:

 1. Je logt in met je UU-account op de aanwezige desktop.
 2. Het gebruik van je eigen laptop in de DIY-Studio is nog niet mogelijk, zorg er dus voor dat de presentatie op een USB-stick of op de O-schijf staat.
 3. Zorg dat je alle benodigdheden voor je presentatie hebt. De studio biedt de mogelijkheid om je PowerPoint-notities (presenters notes) op het scherm te tonen.
 4. Houd bij het opnemen rekening met je kleding en sieraden. Zo kan een armband bijgeluiden creëren wanneer deze op het bureaublad komt.
 5. Draag tijdens de opname geen kleding met ruitjes of streepjes. Het moiré-effect geeft een beeld dat het meekijken erg lastig maakt. Vermijd ook hele felle en donkere kleuren zoals zwart. Kettingen/shawls kunnen ook in de weg zitten.

Share