Logo Universiteit Utrecht

Educate-it

Online Trainingen

Ben je docent aan de Universiteit Utrecht, dan kun je de online trainingen van Educate-it gratis volgen; op een plaats en een moment dat het jou uitkomt. Wil je de training liever blended volgen? Dat kan ook! Elke maand staat er een thema uit de cirkel centraal en worden er workshops aangeboden rondom dit thema. Deze workshops sluiten aan bij de online training van dit specifieke thema.

Je maakt kennis met het concept blended learning, de potentie ervan en wat het voor jou als docent kan betekenen. Je staat stil bij het doel van je onderwijs en gaat aan de slag met het (her)ontwerp. Tijdens het ontwerpen bepaal je wat er tijdens het face-to-face onderwijs aan bod komt, wat je online kunt aanbieden en welke tools je zou kunnen inzetten. Je krijgt feedback op je ontwerp en krijgt handige tips bij de implementatie ervan.

Log in

Deze online training gaat over de do’s en don’ts van het gebruiken en maken van kennisclips. Je leert wat kennisclips zijn, hoe je ze kunt inzetten in je onderwijs, waar je op moet letten als je zelf aan de slag gaat met kennisclips en welke mogelijkheden er binnen de Universiteit Utrecht zijn om kennisclips te (laten) maken.

Log in

Online training (Peer) feedback

In deze online training maak je kennis met de kenmerken van effectieve feedback, de verschillende vormen van feedback, de voor- en nadelen van peer feedback, aandachtspunten bij (peer)feedback in online onderwijs en hoe je feedback kunt integreren in je onderwijs. Aan de hand van een checklist bepaal je hoe je feedback effectief kunt inzetten in je eigen onderwijs.

Log in

De kunst van goede feedback tijdens coschappen

De cursus 'De kunst van goede Feedback' is ontwikkeld door het UMCU en  biedt jou, als coschapbegeleider, de gelegenheid je te professionaliseren op didactisch gebied in het geven van goede en effectieve feedback, waardoor de co-assistent zich sneller ontwikkelt.
In het eerste deel leer je op welke wijze je de feedback kunt optimaliseren. In het tweede deel leer je hoe je studenten kunt motiveren en hoe je het feedbackzoekgedrag van studenten kunt herkennen.
Log in

In deze online training leer je aan de hand van de toetscyclus hoe je een toets(vraag) ontwerpt, deze construeert en afneemt en hoe je een toets beoordeelt en analyseert. Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn: kernvragen bij het ontwerpen van een toets, de toetsmatrijs, verschillende vormen van opdrachten, gesloten en open vragen, beoordelingsmethoden, cesuur en begrippen uit de toetsanalyse. Je kunt direct aan de slag met je eigen materiaal.

Log in

In deze online training leer je wat learning analytics zijn, wat je hiermee kunt en hoe je ze kunt toepassen in je onderwijs. Ook komen enkele voorbeelden aan bod.

Log in

In de onderwijsvisie van de Universiteit Utrecht staat activerend onderwijs centraal. In deze online training wordt ingegaan op de relatie tussen de inrichting van de onderwijsruimte en de gestelde onderwijsdoelen. Door middel van voorbeelden krijg je een idee hoe je de ruimte zo kunt inrichten dat de interactie tussen studenten gestimuleerd wordt. Je gaat aan de slag met je eigen onderwijsruimte-ontwerp.

Log in

Deze online training is speciaal ontwikkeld voor student-assistenten die willen meedenken over nieuwe mogelijkheden in het onderwijs en meer willen weten over blended learning. Je kunt een selectie maken uit de verschillende thema’s die aan bod komen:
– Onderwijs ontwikkelen: het meedenken over de inrichting van de cursus en het voorbereiden van online en face-to-face activiteiten
– Onderwijs geven: ins & outs omtrent online en face-to-face werkvormen en interactie met studenten
– Feedback & toetsing: de mogelijkheden voor het geven van digitale feedback en het inzetten van peer feedback
– Tools: praktische informatie over verschillende tools (apps, programma’s of middelen) die je kunt inzetten in je onderwijs

Log in

Share