Logo Universiteit Utrecht

Educate-it

Webinar - Practical guidelines from educational research

Deze webinar serie deelt onderzoek naar onderwijsinnovaties vanuit de UU en vertaalt dit naar de onderwijspraktijk. Er is tevens ruimte voor interactie en vragen

Volgende webinar:

Online vormgeven van sociaal contact

Spreker: dr. Willemijn Schot
Datum: 8 maart 2021
Tijd: 12.15 p.m. - 12.45 p.m.
Taal: Nederlands
Voor wie: Alle docenten aan de UU

Join the webinar

We weten inmiddels dat het borgen van sociaal contact bij online onderwijs belangrijk is, maar het blijft vaak zoeken voor docenten: hoe heet je studenten online welkom, en hoe zorg je dat ze zich verbonden voelen met de opleiding en met elkaar? Tijdens de lunchbite duiken we in dit onderwerp. Willemijn Schot, onderwijskundig adviseur bij Onderwijsadvies & Training, neemt ons mee in de theorie en vooral ook de praktijk van het vormgeven van sociaal contact bij online onderwijs. Lees ook het blog Sociaal contact en communityvorming op afstand van Willemijn en collega’s.

In de lunchbite zullen verschillende onderwerpen de revue passeren. Willemijn vertelt bijvoorbeeld over verschillende manieren van online kennismaken in een eerste sessie, over het stimuleren van informele contacten tussen studenten en over het raadplegen van studenten bij het vormen van sociaal contact. De lunchbite biedt vooral veel praktische tips en handvatten waar je als docent direct iets mee kunt.

 

Upcoming

In januari en februari is er geen lunchbite.

In februari is de Verster-je-onderwijs-week (save the date)

 

Vorige webinars

Self-Regulated Learning

dr. Steven Raaijmakers

In deze lunchbite bespreekt dr. Steven Raaijmakers vanuit de SRL (self-regulated learning) theorie wat studenten nodig hebben om hun eigen leerproces te sturen en hoe docenten hen hierbij kunnen helpen.

THERMOS

Lars de Vreugd

This month in the OLA lunchbite: Lars de Vreugd will present the learning analytics dashboard which they developed to help students with study behavior and study progress.

Hybride onderwijs

dr. Sanne Schreurs

Dr. Schreurs vertelt in een nieuwe lunchbite over een pilot met een hybride onderwijsgroep in Maastricht en wat we daarvan kunnen leren.

Game-Based Learning

dr. Pieter Wouters

Opname van een lunchbite door Educate-it waarin dr. Pieter Wouters vertelt over onderzoek naar Game-Based Learning.

The hidden potential of online video

Winnifred Wijnker, MSc.

In this webinar, PhD researcher Winnifred Wijnker tells us about the added value of online video in education.

 


De Webinars - Practical guidelines from educational research worden georganiseerd in samenwerking met:

Share