Logo Universiteit Utrecht

Educate-it

Online Lunchbite Alarm (OLA)!

Onderwerp: Formatie Toetsen
Spreker: Dr. Johan van Strien
Datum: 7 oktober
Tijdstip: 12:45 - 13:15

Het geven van goede schriftelijke feedback op het werk van je studenten kan tijdrovend zijn. Er zijn docenten die daarom zweren bij het geven van mondelinge feedback. ICT-tools vergemakkelijken het geven van dergelijke feedback, via screencasts of video’s. In deze lunchbite bespreekt dr. Johan van Strien (Onderwijsadvies & Training), net als in maart, wat onderzoek zegt over de effectiviteit van audio- en videofeedback.

Naar de Lunchbite Zet 'm in je agenda!

Wat is een Lunchbite?

Iedere eerste maandag van de maand wordt er een webinar georganiseerd, passend bij het thema dat die maand bij Educate-it centraal staat. Een onderzoeker vertaalt de inhoud van relevante literatuur naar de onderwijspraktijk. Er is ruimte voor interactie en het stellen van vragen.


Komende lunchbites

juli - augustus In de vakantie zijn er geen lunchbites


Vorige lunchbites

september - De effectiviteit van audio- en videofeedback, dr. Johan van Strien. Beschrijving: In deze lunchbite bespreekt dr. Johan van Strien (Onderwijsadvies & Training), net als in maart, wat onderzoek zegt over de effectiviteit van audio- en videofeedback. (bekijk de opname hier)

juni - Kennisclips, dr. Johan van Strien.  Beschrijving: Ontwerprichtlijnen vanuit de literatuur voor kennisclips. (bekijk de opname hier)

mei – De lunchbite van mei ging over Probleemgestuurd Onderwijs (PGO), een vorm van activerend onderwijs. Dr. Marit Wijnen heeft de principes van PGO toegelicht en de handvatten aangeboden om PGO in de praktijk toe te passen.

maart - Het geven van goede schriftelijke feedback op het werk van je studenten kan tijdrovend zijn. Er zijn docenten die daarom zweren bij het geven van mondelinge feedback. ICT-tools vergemakkelijken het geven van dergelijke feedback, via screencasts of video’s. In deze lunchbite besprak dr. Johan van Strien (Onderwijsadvies & Training) wat onderzoek zegt over de effectiviteit van audio- en videofeedback.


Het Online Lunchbite Alarm wordt georganiseerd in samenwerking met:

Share