Logo Universiteit Utrecht

Educate-it

Maand van de vaardigheden

In veel opleidingen zijn vaardigheden zoals communicatieve, academische of labvaardigheden een onderdeel van de opleiding, zoals het voeren van een slechtnieuwsgesprek, het geven van een boeiende presentatie of het experimenteren met kostbaar materiaal. Het oefenen met deze vaardigheden tijdens de opleiding is van belang voor studenten en bereidt ze voor op hun verdere loopbaan. Docenten kunnen al hun studenten laten oefenen met deze vaardigheden door de inzet van online tools. Educate-it ondersteunt hierbij.

  • Met deze tools oefenen studenten de vaardigheden digitaal – en zo vaak ze willen of nodig is - in een vertrouwde en veilige omgeving.
  • Studenten kunnen digitaal of via de tool feedback ontvangen van hun docent of hun peers. Dit kan ze helpen de vaardigheid verder te ontwikkelen.
  • Studenten krijgen zo de kans vaardigheden extra te oefenen voordat ze deze in het contactonderwijs of in hun loopbaan tegenkomen.

Hoe kan Educate-it je hierbij helpen?

Doe mee aan de themamaand

Volg de workshops

Of een workshop buiten het thema

Ga in gesprek - Gesprek didactisch adviseur voor maatwerk of persoonlijke toelichting

Ga naar de Academy cirkel - Voor achtergrondinformatie over vaardigheden klik op extra informatie bij vaardigheden in de cirkel.

Neem deel aan het Online Lunchbite Alarm (6 - 4 - 2020) - Het online lunchbite alarm is een webinar die elke maand na het luchtalarm gehouden wordt, met de themamaand als onderwerp.

Of ga naar de Educate-it Academy

Onderwijstools

Grasple is een tool waarin je als docent eenvoudig e-modules kan maken.

In DialogueTrainer kunnen docenten eenvoudig een simulatie creëren, waarin studenten gespreksvaardigheden oefenen met een virtueel personage.

Werken aan iets anders dan vaardigheden?

Ben je geïnspireerd, maar wil je zien wat we naast vaardigheden nog meer aanbieden?

Vragen/ ondersteuning nodig? Neem contact op met Educate-it

Komt het nu niet uit? De volgende maand van de vaardigheden is in november 2020.

Ervaring van collega's

Share