Logo Universiteit Utrecht

Educate-it

Educate-it heeft een nieuwe website. Sla deze link op in uw bladwijzers: https://www.uu.nl/onderwijs/educate-it

Bezoek nieuwe website

Isabella Spaans: 'De grootste leugen onder docenten'

‘Volgend jaar ga ik mijn werkgroepen echt eens goed opnieuw bekijken.’ Volgens mij is dat de grootste leugen die docenten zichzelf vertellen. Je geeft een cursus en denkt af en toe: dit zou wel anders of beter kunnen, of: dat ga ik echt onthouden voor volgend jaar. Maar als het dan zover is, loop je weer tegen precies dezelfde zaken aan.

In mijn cursus Organisatie & Interactie houden studenten bijvoorbeeld interviews bij bedrijven terwijl er in de cursus geen ruimte is om hen individueel interviewtraining te geven. Dat kan beter, dacht ik al acht jaar, maar al acht jaar had ik de oplossing niet en veranderde er dus niks.

Maar bij Educate-it hadden ze wel een idee: TrainTool, een app waarmee studenten op hun telefoon of laptop filmpjes van interviewsituaties te zien krijgen en vervolgens hun reactie hierop opnemen. Ze mogen dat net zo vaak doen tot ze zelf tevreden zijn met het resultaat en vervolgens krijgen ze feedback op hun filmpje van medestudenten of de docent (ik dus). Die app gebruiken de studenten nu en de cursus is er echt beter op geworden!

Je onderwijs verbeteren kan dus wel, en een beetje hulp van Educate-it kan daarbij net het verschil maken. Dus laten we als docenten stoppen met onszelf voorliegen en onze cursussen ook echt verbeteren! Laat dit jaar het jaar zijn waarin het eeuwige ‘volgend jaar ga ik het echt anders doen’- verandert in ‘dit jaar heb ik het eindelijk écht anders gedaan’.

Isabella Spaans, docent FSW

 

Share