Hoe kan ik mijn onderwijs versterken?
Je onderwijs versterken en blended maken kan al met kleine stapjes. Er zijn verschillende mogelijkheden, die docenten in hun eigen tempo in hun onderwijs kunnen integreren.
Video
Video is een overkoepelend begrip voor kennisclips, weblectures en andere (video-)opnames waarin kennis overgedragen wordt. Educate-it zet in op kennisclips die verrijkt zijn met een opdracht, omdat deze het beste aansluiten bij het concept blended learning.
Educate-it faciliteert twee manieren om E-lectures en kennisclips op te nemen en kan hierbij didactische ondersteuning bieden:
- Zelf opnemen in een Do-It-Yourselfstudio
- Zelf opnemen op je werkplek
Digitaal toetsen
Het integreren van digitaal toetsen in je onderwijs is één van de manieren om je onderwijs te innoveren. Je kunt met digitaal toetsen zowel de kwaliteit van je toetsen verbeteren als effectiever en efficiënter gaan werken.
IT-Tools
Wil je als docent dat je studenten beter voorbereid naar college komen? Of wil je meer interactie tijdens het contactonderwijs? Of wil je schriftelijke opdrachten digitaal beoordelen? Of online de communicatieve vaardigheden van studenten versterken?
Educate-it biedt docenten voor verschillende onderwijsdoelen een breed scala aan IT-tools, waarvan de meerwaarde voor het onderwijs al is vastgesteld, en helpt desgewenst hoe deze kunnen worden ingezet in het onderwijs.
Welke tool geschikt is voor jouw onderwijsdoelstelling zie je in de toolwijzer. Hier vind je informatie over de tool en hoe je deze kan inzetten in je onderwijs. Ook zie je hoeveel docenten deze tool al gebruikt hebben en beoordelingen van docenten met deze tools.
Zelf een onderwijsproject aanvragen
Heb je een goed idee voor onderwijsproject met behulp van IT-tool(s), die Educate-it (nog) niet aanbiedt? Vraag een onderwijsproject aan. Als dit past binnen het domein van Educate-it, kan Educate-it de uitvoering van dit soort innovatieve ideeën of experimenten financieel, technisch of didactisch ondersteunen.
Onderzoek je onderwijs
Wil je als docent jouw te innoveren onderwijs (laten) onderzoeken? Of wil je graag een sparringspartner hiervoor? Neem contact op met dr. Renske de Kleijn, projectleider Kwaliteit en Onderzoek. Ook als je al onderzoek doet of hebt gedaan naar onderwijs(innovatie), horen we dat graag. We denken graag mee over hoe de resultaten gedeeld kunnen worden en zijn benieuwd naar hoe de resultaten zich verhouden tot ons eigen onderzoek.
Delen van onderwijsmateriaal
Onderwijsmateriaal is vaak geschikt voor hergebruik. Het scheelt veel tijd als materiaal centraal opgeslagen en goed beschreven wordt. De kwaliteit van het onderwijs stijgt als docenten niet telkens het wiel opnieuw uitvinden. Uitwisseling over de grenzen van de opleiding, faculteit, universiteit heen maakt kruisbestuiving en nieuwe samenwerkingsverbanden mogelijk. Dat kan door onderwijsmateriaal op te slaan en te delen in de onderwijsrepository Figshare.
Repository