(Her)ontwerp je onderwijs met blended learning

Het inzetten van online tools is geen garantie voor succes; naast de belangrijke rol van jou als docent is goede integratie van het online en face-to-face onderwijs en aansluiting bij de leerdoelen van belang. Door systematisch aan de slag te gaan met je (her)ontwerp kun je dit bereiken. Vanuit de leerdoelen bepaal je welke leeractiviteiten je face-to-face en online aan bod wilt laten komen en hoe je deze activiteiten kunt integreren. De inzet van online tools is hierbij geen doel op zich, maar een middel om de leerdoelen (nog) beter te bereiken.

Wil je leren hoe je dit kunt doen? Bekijk ons aanbod en kies de vorm die bij je past!

Je maakt kennis met de concepten blended learning en flipping the classroom, de potentie ervan en wat ze voor jou als docent kunnen betekenen. Je staat stil bij het doel van je onderwijs en gaat aan de slag met het (her)ontwerp. Tijdens het ontwerpen bepaal je wat er tijdens het face-to-face onderwijs aan bod komt, wat je online kunt aanbieden en welke tools je zou kunnen inzetten. Je krijgt feedback op je ontwerp en krijgt handige tips bij de implementatie ervan.

Naar de training

Workshop: Versterk je onderwijs met blended learning

Wil je meer interactie in je contactonderwijs? Studenten die beter voorbereid zijn op colleges? Weten wat studenten wel en niet kunnen, zodat je als docent hier beter op in kunt spelen? Flexibeler feedback kunnen geven? Blended learning kan bij al deze wensen een rol spelen.

Tijdens deze workshop kijk je samen met collega-docenten onder begeleiding van Educate-it naar je onderwijsontwerp. We zullen vanuit jouw leerdoelen het onderwijs (her)ontwerpen en kijken naar een effectieve afstemming tussen online- en face-to-face leeractiviteiten. Door in een kleine groep te kijken naar je eigen onderwijs, krijg je een idee hoe je kunt starten met je eigen (kleine) onderwijsvernieuwing.

Naar de workshop
  • Figuur ADDIE model
    Als je je onderwijs op een systematische manier wilt (her)ontwerpen, kun je hiervoor het ADDIE model gebruiken. In deze figuur is het ADDIE model schematisch weergegeven.
  • Video over TPACK model
    In deze kennisclip wordt aan de hand van het TPACK model toegelicht welke kennis je kunt toepassen om je onderwijs blended vorm te geven. In de online training “Versterk je onderwijs met blended learning” komen al deze kennisvelden aan bod.
  • Animatie over blended learning
    Ga jij je onderwijs blended vormgeven en zijn je studenten nog niet op de hoogte wat blended learning inhoudt en wat het voor hen kan betekenen en opleveren? Neem ze mee in het proces en start de cursus met deze kennisclip. Een kleine stap om de studentbetrokkenheid te vergroten.
  • Proefschrift Guiding the Digital Educator
    Dit proefschrift gaat over de vraag welke factoren het succes van e-learning voor medische vervolgopleiding, beïnvloeden.

Wil je weten welke online tools jouw onderwijs kunnen versterken? In de toolwijzer zijn de tools weergegeven per thema.

Inspiratie opdoen van collega’s die hun onderwijs blended hebben vormgegeven? Ga naar de inspiratiepagina!