Logo Universiteit Utrecht

Educate-it

(Future) Learning Spaces

Hoe ziet de toekomstige onderwijsomgeving van de Universiteit Utrecht er uit? Wat moet er gebeuren om de fysieke en virtuele onderwijsruimte toekomstbestendiger te maken? Met deze en ook andere vragen houdt het project (Future) Learning Spaces zich bezig.

Het tempo waarin diensten en voorzieningen zich vernieuwen, sluit niet goed aan op de snelheid waarmee technologie zich ontwikkelt. Studenten hebben bepaalde verwachtingen over de inrichting van hun onderwijs, docenten geven te kennen hun onderwijs op een nieuwe manier in te willen richten, voortschrijdende didactische inzichten geven richting aan een nieuw cursusontwerp en Lifelong Learning vraagt om aansluiting tussen onderwijs en maatschappelijke carrière.

Hoe leg je contact tussen je studenten in Utrecht en een gastdocent op afstand? Hoe kun je met andere meubels een nieuwe onderwijsvorm faciliteren? Welke begeleiding is mogelijk als werkgroepen op grotere schermen samenwerken? Het project (Future) Learning Spaces begeleidt docenten met dat soort vragen. Het Teaching & Learning Lab, een initiatief van Educate-it en het Freudenthal Instituut, is een mooi voorbeeld van een innovatieve onderwijsruimte. Heb je zelf ook ideeën voor het aanpassen van je onderwijsruimte aan je onderwijsvorm? Of wil je jouw ervaringen met innovatieve onderwijsruimtes delen met anderen? Neem dan vooral contact op met Educate-it om samen de mogelijkheden te verkennen.

 

Share