Agenda

24 september 2018

Werkgroepruimte die werkt

  De inrichting van onderwijszalen kan een grote impact hebben op het onderwijs. Voor docenten die willen nadenken over hoe zij hun onderwijsruimte het best kunnen inrichten, zodat die de gebruikte werkvormen ondersteunt, is nu een online module ontworpen. Hierin denk je stap voor stap na over de ideale inrichting. Meld je aan voor deze module via teachinglearninglab@uu.nl. De online module wordt gevolgd door een optionele workshop waarin je met collega’s elkaars ontwerp aanscherpt en vervolgens in het Teaching & Learning Lab ook kan uitproberen hoe het is om in een dergelijke zaal les te geven. If you prefer the workshop in English, please contact dp.educate-it@uu.nl for a personal appointment.

25 september 2018

PeerWise

  Met PeerWise gaan studenten actief met de leerstof aan de slag doordat ze zelf toetsvragen ontwikkelen en deze vragen kunnen delen met elkaar. Tijdens deze workshop ga je na een korte demo zelf aan de slag en leer je de verschillende mogelijkheden van PeerWise kennen. If you prefer the workshop in English, please contact dp.educate-it@uu.nl for a personal appointment.

2 oktober 2018

Workshop Effectieve kennisclips ontwerpen

In deze workshop leer je in welke situaties een kennisclip doeltreffend is. Tevens ervaar je wat een goede kennisclip met de lerende doet en ga je zelf de eerste stap zetten voor het ontwerpen van een effectieve en aantrekkelijke kennisclip voor je eigen onderwijspraktijk.

4 oktober 2018

Van Idee naar Storyboard

In deze workshop ga je je plan voor een kennisclip verder concretiseren. Bij een kennisclip draait het om het vertellen van een goed verhaal. Dat is de manier om je studenten aan je te binden en hen aan te zetten tot de juiste activiteit. Het is daarbij de kunst om complexe materie op een toegankelijke, aantrekkelijke manier te onthullen aan de student. Een storyboard helpt je je focus te bepalen en je verhaal op een dynamische manier vorm te geven. Zodat je straks optimaal voorbereid de DIY Studio ingaat. Deze workshop is een vervolg op de workshop ‘Effectieve kennisclip maken’. Ook als je deze workshop niet hebt gevolgd, kun je deelnemen.

4 oktober 2018

Workshops Toetsanalyse

Beschrijving volgt

8 oktober 2018

Workshop Scalable Learning

Scalable Learning is een online omgeving waarin kennisclips interactiever kunnen worden gemaakt door het toevoegen van vragen aan het videomateriaal en daarbij is deze tool erg geschikt als je je onderwijs wilt ‘flippen’. Na deze workshop weet je wat flipping the classroom inhoudt, kun je tips & tricks toepassen als je (delen van) je eigen onderwijs volgens het flipped model wilt gaan herontwerpen en voel je je thuis in Scalable Learning.