Agenda

4 juni 2018

(Her)ontwerp je onderwijs met blended learning

Wil je meer interactie in je contactonderwijs? Studenten die beter voorbereid zijn op colleges? Weten wat studenten wel en niet kunnen, zodat je als docent hier beter op in kunt spelen? Flexibeler feedback kunnen geven? Blended learning kan bij al deze wensen een rol spelen. Tijdens deze workshop kijk je samen met collega-docenten onder begeleiding van docentprofessionalisering Educate-it naar je onderwijsontwerp. We zullen vanuit jouw leerdoelen het onderwijs (her)ontwerpen en kijken naar een effectieve afstemming tussen online- en face-to-face leeractiviteiten. Door in een kleine groep te kijken naar het eigen onderwijs, krijg je een idee hoe je kunt starten met je eigen (kleine) onderwijsvernieuwing. Locatie dag 1: Bestuursgebouw 4.40 Locatie dag 2: Bestuursgebouw 3.08 Schrijf je in voor deze workshop op de website van Train je collega week.

7 juni 2018

Een effectief feedbackproces in jouw cursus

In deze workshop ga je aan de hand van een stappenplan een feedbackproces ontwerpen dat past bij jouw onderwijs. Je leert hoe je (digitale) feedback effectief kunt toepassen en hoe je feedback kunt inzetten om het leren van je studenten te vergroten. We beginnen met een korte theoretische basis en daarna ga je aan de slag met een eigen stappenplan. Ook is er aandacht voor voorbeelden van feedbackprocessen in combinatie met digitale tools zoals die worden gebruikt binnen de UU. Locatie: Bestuursgebouw 4.40 Schrijf je in voor deze workshop op de website van Train je collega week.

11 juni 2018

Ontwerpen van effectieve kennisclip

In deze workshop leer je in welke situaties een kennisclip doeltreffend is. Tevens ervaar je wat een goede kennisclip met de lerende doet en ga je zelf de eerste stap zetten voor het ontwerpen van een effectieve en aantrekkelijke kennisclip voor je eigen onderwijspraktijk.

14 juni 2018

Special Interest Group Video Bijeenkomst

14.00 – 14.10 Welkom en Introductie 14.10 – 14.55 Nader bekend te maken 14.55 – 15.10 Pauze 15.10 – 16.00    Gebruik van light board bij maken van Kennisclips. Ralph Meulenbroeks. Ralph Meulenbroeks nam als docent de gehele bovenbouwstof natuurkunde op voor YouTube. Daarbij leerde hij het zogenaamde light board kennen, een eenvoudige techniek om met kennisclips meer betrokkenheid met de kijker te realiseren. Tijdens de workshop gaat Ralph in op het gebruik van het light board, behandelt hij de specifieke voors en tegens en gaan de deelnemers (voor zover de tijd het toelaat) zelf ook aan de slag met het lightboard. Ralph Meulenbroeks werkte als natuurkundig onderzoeker, maar ook als professioneel musicus, docent en in het theat Wat is een Special Interest Group? Binnen de UU is een steeds grotere groep docenten bezig met videotoepassingen in hun onderwijs. Dat kan zijn in de vorm kennisclips, opnemen van hoorcolleges, opdrachten waarbij video’s geanalyseerd worden, studenten die in plaats van een verslag een videoclip maken. De SIG Video UU wil kennis en ervaring uitwisselen gericht op didactisch gebruik van video: ‘Van tool naar inzetten in het onderwijs’ en een platform bieden voor het delen van Good practises op dit gebied. De SIG wordt gevormd door een groep mensen die zich betrokken voelen bij dit onderwerp. Als voorbeeld hebben we de SIG Media & Education van SURF met dit verschil dat wij ons richten op de UU en het UMCU. De organisatie van de SIG is in handen van een kerngroep; een kleine groep mensen die de SIG bijeenkomsten voorbereiden en organiseren. De SIG is niet nog een overlegorgaan. Wie kunnen deelnemen aan de SIG? Studenten, docenten en onderwijsondersteuners die zich betrokken voelen bij video in het onderwijs van de UU en het UMCU. Schrijf je in

14 juni 2018

TLL inspiratiecafé

Heb je je onderwijs geïnnoveerd of wil je juist meer weten over hoe je dat zou kunnen doen? Kom hierover sparren met mede-docenten in het TLL inspiratiecafé, onder het genot van een hapje en drankje. Een plek voor ontmoeting, uitwisseling en inspiratie! Wanneer: iedere tweede donderdag van de maand Hoe laat: vanaf 16.00 uur tot 18.00 uur Aanmelden niet nodig.

18 juni 2018

Storyboard Your Idea

In deze workshop ga je je plan voor een kennisclip verder concretiseren. Bij een kennisclip draait het om het vertellen van een goed verhaal. Dat is dé manier om je studenten aan je te binden en hen aan te zetten tot de juiste activiteit. Het is daarbij de kunst om complexe materie op een toegankelijke, aantrekkelijke manier te onthullen aan de student. Een storyboard helpt je je focus te bepalen en je verhaal op een dynamische manier vorm te geven. Zodat je straks optimaal voorbereid de DIY Studio ingaat. Deze workshop is een vervolg op de workshop ‘Ontwerpen van effectieve kennisclip’. Ook als je deze workshop niet hebt gevolgd, kun je deelnemen.