Agenda

28 januari 2019

Open Studio Inloop

In de Open Studio maak je kennis met de mogelijkheden en faciliteiten van de Do-It-Yourself-studio en het opnameprogramma MyMediasite. Je leert enkele do’s en don’ts over de DIY opnames, je positionering voor de camera en je krijgt praktisch toepasbare tips die helpen met het delen van de kennisclips met je studenten. Zo kun je na de Open Studio zelf aan de slag met het opnemen van kennisclips voor je onderwijs. De Open Studio start om 9:00 uur en eindigt om 11:30 uur. Gedurende deze tijd kun je gerust komen wanneer het jou schikt. We zullen inspelen op jouw behoeften. Het is ook mogelijk gezamenlijk een programma door te nemen waarin technisch en praktisch alles aan bod komt, dit duurt ongeveer een uur. Binnenlopen voor een korte sfeerimpressie kan natuurlijk ook! Aanmelden is niet noodzakelijk, maar heb je specifieke vragen of wensen dan kan je dit van tevoren aan ons doorgeven via educate-itbalie@uu.nl.

28 januari 2019

Webinar: Je eigen onderwijs onder de loep

In dit webinar wordt uitgelegd hoe jij jouw onderwijs onder de loep kan nemen. Femke Kirnscher van O&T verzorgt dit webinar, waarbij ze uitleg geeft over een stappenplan. Door dit stappenplan te volgen kan jij jouw eigen onderwijs onderzoeken en eventueel verbeteren.

29 januari 2019

Wintercourse

De inschrijvingen voor de wintercourse 2019 zijn gestart! Heb jij al ideeën hoe je je onderwijs in 2019 gaat vormgeven? Begin het jaar goed, leuk en nuttig met je collega’s en versterk je onderwijs met de Winter Course van Educate-it. Programma Het eerste dagdeel staat in het teken van inspiratie: maak kennis met de mogelijkheden van blended learning door middel van concrete voorbeelden en ervaringen van collega-docenten. Ook kijk je naar je eigen onderwijs onder begeleiding van een professional. De ochtend wordt afgesloten met een lunch. Het tweede dagdeel is afgestemd op jouw voorkeuren. Je gaat de tools verder verkennen en leert hoe je deze kunt inzetten. Kortom, je krijgt een programma op maat voor je eigen onderwijs! Tijdens de afsluitende lunch ontvang je een certificaat van deelname. (Inschrijven  kan alleen als medewerker bij de Universiteit Utrecht) Inschrijven   Kun je niet meer wachten? Kijk alvast deze video's om in de stemming te komen! https://youtu.be/UcovfLTOk5I https://www.youtube.com/watch?v=cyrmTV99olg

30 januari 2019

Workshop Studentbetrokkenheid

Het betrekken van studenten bij je onderwijs kan helpen om het onderwijs succesvoller te maken. Tijdens deze workshop gaan we in op wat verstaan wordt onder studentbetrokkenheid: wat doet Educate-it op dit vlak, maar ook wat kan jij zelf als docent hieraan doen. We belichten verschillende vormen van het betrekken van studenten: je kunt de studentbetrokkenheid namelijk al verhogen door te communiceren wat de opzet van de cursus voor studenten betekent, maar je kan het ook groots aanpakken en studenten bij het (her)ontwerpen van het onderwijs betrekken.

30 januari 2019

Rondleiding Teaching & Learning Lab

Het Teaching & Learning Lab (TLL) is een onderwijslab voor docenten (VO en HO), studenten en didactisch onderzoekers. Het is een plek om samen nieuwe mogelijkheden te onderzoeken, te ontwikkelen en in de onderwijspraktijk te testen. In de onderwijs-testruimtes bepaalt het onderwijs de indeling van de ruimte, in plaats van dat de ruimte oplegt hoe de docent onderwijs geeft. Tafels en stoelen, statafels of juist geen meubilair, het kan allemaal. Daarnaast is er allerlei apparatuur beschikbaar, zoals digitale whiteboards, een interactieve muur en observatiecamera’s. Het TLL heeft twee onderwijs-testruimtes: één voor maximaal 30 personen en één voor maximaal 40 personen. Ook beschikt het Teaching & Learning lab over een studio waar je kennisclips, korte video’s, webinars of andere video’s voor het onderwijs kunt opnemen. Tijdens de rondleiding kun je de onderwijstestruimtes bezoeken en hoor je meer over het gebruik in de praktijk.

30 januari 2019

Workshop figshare

Tijdens de workshop gaan we in op de praktische werking van figshare. Hierbij worden de verschillende manieren om onderwijsmateriaal te delen en te vinden belicht en is er ruimte voor vragen over de voordelen, nadelen, handigheden en valkuilen. The workshop can be given in English on request.